Dagelijkse draadjes

Blogje over mijn dagelijkse bezigheden al dan niet wollig.

dinsdag, februari 3

gezellig

Afgelopen zaterdag had ik een hok vol dames. Leden van internetgroep 'chocolade voor de ziel' kwamen bij mij thuis bij elkaar voor de eerste ontmoetings dag.
Het is geen eetgroep maar een breigroep (breien is chocolade voor de ziel). Het was heel gezellig. Ik hoefde helemaal niks te doen alleen voor de koffie en de thee te zorgen. Iedereen had lekkers mee; appeltaart, brownies, chocolaatjes natuurlijk, courgettesoep, een heerlijke visschotel, wrapes en preitaart. Ook aan een natje was gedacht; melk en karnemelk voor bij de lunch en later op de middag een sapje met nootjes en zoutjes.
Nu ik dit zo opschijf lijkt het wel een EETGROEP. Maar we hebben ook gebreid, elkaars werk bewonderd en nieuwe ideetjes opgedaan. Ook hebben we dingen geleerd van en aan elkaar. Kortom het was een zeer geslaagde dag.

Nu schreef ik van de week wel zo enthousiast dat we allemaal weer beter waren. Te vroeg gejuigd........ Ik ben dan wel niet ziek, maar ik heb iets raars....jeuk over mijn hele lijf. Zo erg dat het pijn doet. Afgelopen vrijdag naar de dokter geweest het is of een allergische reactie op 'iets' of een (hopelijk) tijdelijk gebrek aan weerstand en een smeerseltje gehad (inderdaad gehad want ik ben er al doorheen). Twee kleine tubbetjes, maandagochtend was het al op (en ik moest nog wel 2 weken smeren). Dokter gebeld, kreeg ik weer 2 van die kleine tubbetjes.
Nou ja ik zie wel waar het schip strand (tubbetjes leeg zijn) dan ik bel gewoon nog een keertje. Moet er toch van de week weer mee langskomen.

Gisteren een bestelling gedaan bij Wolhalla, ik had nl kadobonnen gekregen. Ik heb een leuke wolletjes en een rondbreinaald om magic loop mee te proberen gekocht. Ook heb ik een sjaalspeld gekozen. Vind deze zo leuk, ben gek op katten.

Sokken voor dochterlief van Regia Softy zijn af, maar ik kan geen foto maken want ze heeft ze al aan. Vanochtend de draadjes afgehecht en ze moesten gelijk aan.

Ben op dit moment erg in het breien (en haken) van knuffels. Oudste zoon is gek op fretten en ik ben nu voor hem een fret aan het breien. Hij heeft zelf het omslagdoekje/sjaaltje van de fret gemaakt. Hij is de enige van mijn 3 kinderen die kan breien. Hij is nu een kussenhoes aan het maken. Gewoon recht en met averechtse steken een afbeelding van een poes erin.

Krijg ik van de week de Verena in de bus...is het een duitse uitgave. Blijkt dat iedereen in nederland een duitse uitgave heeft gekregen. Sommige hebben al de nederlandse alsnog gekregen. Ik heb een mailtje gestuurd naar Verena, nog niks gehoord, maar even afwachten.

2 Comments:

At 04 februari, 2009 07:28, Blogger marion said...

Oh, die jeuk is zo erg. Ik heb er ook al een maand of drie last van. Inmiddels heb ik zalf, pillen en een neusspray, allemaal tegen die allergie. Maar je breiclubje klinkt veel leuker en hoe komen jullie op die naam, zalig!
Veel plezier, sterkte met de kriebels en tot volgende week.

 
At 05 februari, 2009 15:18, Blogger blogje said...

Heb je misschien een of andere penicilline gehad (ik had laatst een amoxycilline-kuur) en ik werd stapelgek van de jeuk, het brandde gewoon, vooral op armen benen en buik. Beterschap!

 

Een reactie posten

<< Home