Dagelijkse draadjes

Blogje over mijn dagelijkse bezigheden al dan niet wollig.

maandag, januari 19

daar ben ik weer (speciaal voor Puck)

Het is een hele tijd gelden dat ik voor het laatst een berichtje achter heb gelaten. Het is niet dat ik niks te vertellen had ik had het gewoon een beetje te druk.
Maar ik ga het weer oppakken.

Mijn laatste werkje een heerlijke warme muts: Chistabel cloche. Bijna twee jaar terug had ik dit patroon al eens gekocht, maar toen ik het patroon las leek het me zo moeilijk dat ik het van schik in de map patronen heb gestopt. Maar laatst kwam ik het weer tegen en ben er toch maar aan begonnen. Het was juist heel makkelijk om te doen en heel erg leuk. Ik ben helemaal geen mutsen mens maar misschien ga ik er nog wel eentje maken, een rode of zo.

Verder ben ik weer druk aan het sokkenbreien. Deze sokken heb ik voor mij zelf gemaakt.

Ben nu bezig met een paar sokken voor mijn dochter, heerlijk zacht regia soft. Alleen las ik op de wikkel dat er voor een paar sokken 3 bolletjes van 50 gram nodig zijn en ik heb er maar 2.
Geen probleem zou je denken dan koop je er toch nog gewoon eentje bij.... Maar ik heb met een internet groep een afspraak om geen uitgave te doen op hobbygebied in de maand januari. Dus ik zie wel hoe ver ik kom en anders misschien in februari een bolletje erbij.

Want afgezien van het besparen ben ik ook aan met het zelfde groepje aan het sparen. Voor ieder af werkje gaat er een bedragje in een spaarsok. In mijn sok zit al €7,50. Dus dat gaat de goede kant op.

In het kader van die zelfde besparing heb ik een half affe sok uitgehaald. Ik wist niet meer wat voor patroontje ik aan het breien was. En ben daar nu een paar sokken voor mijn moeder van aan het breien. Met sok 1 ben ik halverwegen de voet.

Ik heb niet helemaal niks uitgegeven want ik het een setje sokkenbreinaaldjes gekocht, een tijdje terug was er een bamboe naaldje gebroken. Ik was me zo aan het behelpen met 4 bamboe en een bijna 30 cm lange metalen. Heb nu een setje van prym, metalen 20 cm en ze breien lekker!!!

In december heb ik mij zelf iets leuk kadoo gedaan, ik had mijn abbo op de spin-off opgezegd een tijdje terug en heb nu een abbo op de simply knitting genomen. Een heel leuk blad vind ik.
Ook heb ik mij zelf verblijd met een abbo op de verena. Maar dan de nederlandse uitgave (maar kan hier zo snel geen link van vinden). Alleen zo stom ik had dus ergens in december het winternummer gekocht, maar nu kan ik die nergens mee vinden. Zal wel met het oud papier weggegooid zijn....zo zonde!!!

Oja Annita van 'zij maakt het' heeft weer een enorm schattig patroontje ontworpen.Een teckel deze keer - Victoria.

1 Comments:

At 20 januari, 2009 07:18, Anonymous annita said...

Welkom terug!! Mooie muts heb je gemaakt. Bedankt voor je vermelding van Victoria!!

 

Een reactie posten

<< Home