Dagelijkse draadjes

Blogje over mijn dagelijkse bezigheden al dan niet wollig.

donderdag, november 8

hèhè

Het was een leuk weekeinde, het feestje op school was leuk, snb in Rotterdam was leuk en het etentje in palazzo was leuk. Een dus zeer geslaagd maar vermoeiend weekeinde.

Ik was van plan om het tijdens het (school)feestje vrijdag avond niet te laat te maken (moest tenslotte om half 8 met de trein naar Rotterdam). Maar opeens was het 12 uur en toen had ik iets van ach het is nu toch al laat, maakt nu ook niks meer uit. Zaterdagochtend toen de wekker om 6 uur ging had ik wel een beetje spijt van de wijntjes en pas om 2 uur in mijn bedje had me ook geen goed gedaan. Maar om 7:15 kwam mijn vriendin me ophalen en om half 7:35 zaten we in de trein. We waren al om kwart voor 10 in Rotterdam en moesten dus nog bij de ingang wachten.

We hadden alle tijd om lekker rond te neuzen en een bakkie koffie te drinken (was ik wel aan toe) voordat de workshop japan knitting begon. Hoewel de workshop anders was dan ik me had voorgesteld (ik had gedacht schemaatjes te 'leren' lezen of zo iets) vond ik het wel leerzaam. Een reuze handige-lekker rekbare opzet geleerd. Lijkt me ideaal voor een sokken boordje. En een mooie manier van afkanten, maar ik betwijfeld dat ik dat een keertje zal gebruiken. Het leek een beetje op the kitchener stitch (mazen) maar dan aan één kant van het werk. Om de een of ander reden krijg ik dat maar niet onder de knie. Ik weet en snap in theorie hoe het moet maar de praktijk laat een beetje te wensen over.

Toen hebben we snel ons meegenomen broodje opgegeten en zijn er weer lekker rond gaan snuffelen. Voor we het wisten was het al 2 uur en moest ik naar de worskhop 'haal en stop meer uit/in je sok'. Ik kan best wel sokken breien, maar ik zat me daar toch te stuntelen alsof ik een beginner was. Maar ik kan nu wel met éen lange rondbreinaald (magic loop) een sok breien. Hoewel ik tijdens de workshop niet verder dan de teen ben gekomen.

Toen zakte ik een beetje in (ben ook geen 20 meer) maar ik moest nog de hele middag blijven want die vriendin van mij had nog een workshop tot 17:15. Maar die tijd heb ik lekker vol zitten kletsen bij de minisokjes stand van Wohalla.

Om 18:15 zaten we in de trein en om 20:00 haalde manlief mij op van het station.

Ik vond het een enorm leuke dag, veel mensen gesproken en gezien. Heel leuk om weer een aantal gezichten te hebben bij namen.
Ik heb niet zo veel gekocht; Alleen het sokkenbrei je zo boekje van wolhalla en een klosje meebreigaren glitterzilver (voor kerstversiering te haken).
Zag wel prachtige wol overal en had bij Finlandia bijna iets gekocht maar ze hadden niet de kleur die ik wilde hebben mee. Althans te weinig. Misschien maar een keertje naar Finlandia en dan kijken of ik de kleur nog net zo mooi vind.
Volgend jaar ga ik zeker weer maar ik denk dat ik dan alleen in de ochtend iets ga volgen van een lezing of workshop.

Ondanks flink doorbreien op de heen en terug reis heb ik de omslag doek niet af gekregen. Eigenlijk moet ik nog best wel veel, dus hoe ik nu kon denken dat ik het af zou krijgen. Maar het maakte niet uit, wilde hem zondag naar het etentje om. Maar het was daar helemaal niet koud.
En gelukkig heb ik best wel veel van die wol want er gaat veel meer inzitten dan ik had gedacht.

En ik ga ook Lodewijk breien. Ik had hem al vaker op het net zien rondtrippelen, maar nu zag ik hem in het echie (een hele grote zelfs) en vond hem zo leuk.


Palazzo was ook erg leuk. Zo iets heb ik nog nooit meegemaakt. Het was een combinatie van een restaurant en een soort van theater. De voorstelling van een beetje cirque de soleil achtig en ze artiesten waren echt goed. Het eten was haut cuisine en smaakte werkelijk heerlijk, maar wat ik dan altijd een beetje mis zijn de bijgerechtjes. Bijvoorbeeld een schaaltje sla, wat patatjes of gebakken aardappeltjes. Maar afgezien daarvan was het zeker een aanrader en zou ik er best nog wel eens heel willen. Volgend jaar dan want ik heb begrepen dat dit seizoen ieder avond de zelfde voorstelling is.

5 Comments:

At 08 november, 2007 19:28, Anonymous Annita said...

Ik vind het leuk je gezien te hebben op de SnB dag. Ik ben benieuwd naar je Lodewijk.

 
At 10 november, 2007 20:23, Blogger Monique said...

Het was hartstikke leuk he, in Rotterdam. Ik ben benieuwd naar je Lodewijk, ik kom er voorlopig nog niet aan toe om hem te maken.
Voor een sjaal is de japanse opzet ook erg handig.
Dank je voor de link met de kitcheners stitch, al is het 'te laat'. Net de sokken voor mijn vader afgeleverd met eigenlijk een erg harde afkanting. Die kitchener was dan wel van pas gekomen.
Magic loop is nog boven mijn pet.

 
At 13 november, 2007 12:07, Anonymous Hannah said...

Dat klinkt zeker als een leuk weekeinde! Fijn dat je zo genoten hebt.
Knap dat je niets gekocht hebt op de SnB dag.

 
At 14 november, 2007 21:51, Anonymous Berthi said...

Wat een leuk en lang verslag. Jammer dat ik je mis ben gelopen op de SnB-dag! En ja, Lodewijk is heel populair en terecht!

 
At 15 november, 2007 11:04, Blogger marion said...

Hai Odette,


Volgend jaar kom ik ook naar de SnB dag, hoop ik. Al die verhalen die ik hoor en lees, helemaal geweldig.
Groetjes marion.

 

Een reactie posten

<< Home