Dagelijkse draadjes

Blogje over mijn dagelijkse bezigheden al dan niet wollig.

maandag, oktober 1

spinner de spin

Het feestje van oudste was een succes. Ondanks dat er 7 kindjes uitgenodigd waren (en er dus 10 kinderen rondliepen in huis) verliep alles heel soepeltjes. De kinderen vermaakte zichzelf prima als ik maar af en toe iets te eten en drinken gaf als brandstof.

Om half 11 was het laatste kindje naar huis. Ik had gedacht dat ze allemaal ZONDER fiets zouden komen zodat ik ze makkelijk naar huis kon brengen na afloop met de auto. Maar 1 jongetje was op de fiets. Die zou ik dus na afloop nog naar huis fietsen, maar gelukkig stond zijn oudere broer bij ons huis te wachten toen we thuis kwamen. Scheelde mij weer een fietstochtje door de regen.

Zaterdag was het weer zo ver de bijeenkomst van de landelijke spindag. Met nog 2 leden van ons spingroepje 'de gekleurde draad' vetrokken we zaterdag ochtend bijtijds. Verleden jaar vonden we dat we te laat aankwamen, dus ik ben om kwart voor 7 vertrokken en na het ophalen van mijn 2 medespinsters reden we om half 8 bij Alkmaar de A9 op. Dit bleek iets te vroeg want om kwart voor 9 waren we in Elspeet.
We waren de eerste..... maar de koffie stond klaar en we mochten de zaal al in. Dus onder het genot van een lekker bakkie zochten we een plekje.

Toen ik wilde beginnen met spinnen brak het leertje (waarmee je de vlucht afremt) van mij wiel. Ik vragen aan Jan Zandbelt (een van de organisatoren en een handige man) of hij misschien een nood oplossing wist. Kreeg ik me daar zomaar een nieuw leertje..... Is dat niet aardig??? Zo kon ik lekker de hele dag spinnen.

Een heleboel ideetjes en inspiratie opgedaan zaterdag. Wat maken een hoop mensen toch een mooie dingen. Mijn lijstje van 'to do dingen' is weer wat langer geworden.

Ik heb mij keurig ingehouden en alleen een boek gekocht over mobius breien en een verbinding stuk van 40 inch voor de denise rondbreinaalden.

Op de stitchnbitch dag in Rotterdam heb ik me ook opgegeven voor de wokshop mobius breien. Ik vind dat toch wel zo leuk om te doen en het lijkt me wel zinnig om er iets meer over te weten. Ook heb ik me aangemeld voor japan knitting; ik zie zoveel mooie patronen en boeken uit japan, ik hoop dat ik na de workshop er iets mee kaas van kan maken.

De strengetjes voor mijn pinwheel liggen klaar, moet ze alleen nog verven. Zaterdag op de landelijke spindag precies de kleur gezien die ik wil. Beetje groen/oranje/bruin; herftskleuren dus. Vanmiddag maar eens aan de slag met de verfpan.....

2 Comments:

At 01 oktober, 2007 20:29, Anonymous Hannah said...

Klinkt goed allemaal. Fijn dat je toch kon spinnen, aardig dat je dat leertje gewoon kreeg.
Lastig hè al die dingen die je wilt maken en daar veel te weinig tijd voor hebben.

 
At 03 oktober, 2007 23:42, Blogger Monique said...

Dat zal je net beleven, leertje kapot. Bah. Gelukkig zat je net op een hele goede plek met nieuw materiaal.
Had iedereen ook een half schapevel mee, of neem je dan voor het gemak merino mee of zo?

 

Een reactie posten

<< Home