Dagelijkse draadjes

Blogje over mijn dagelijkse bezigheden al dan niet wollig.

maandag, augustus 13

Gondola, gondola!!!

En toen waren we weer thuis, de was is bijna allemaal gedaan en opgeruimd. Alleen de tent en aanhanger moeten nog naar de stalling.
We zouden eigenlijk naar Denemarken maar ivm de weersvoorspellingen zijn we naar Italie geweest. We waren naar Cavallino, dat is een plaatsje (en de naam van de camping) vlak bij Venetie. We wilde graag zon en dat hebben we ook gehad. Het was prachtig weer. Ook het plekje op de camping was prachtig, we zaten op nog geen 50 meter van de zee. Achter dat trappetje ligt het heerlijk rustige prive strand van de camping. Links op de foto zie je net nog een stukje van onze stoelen.

Omdat het er zulk mooi weer was (echt heel warm) heb ik weinig gehandwerkt. Ik had een sok mee en heb er wel iets aan gebreid maar heel weinig.

We hebben vooral lekker gezwommen, geluierd, gezwommen, gelezen, gezommen, stadjes bekeken en nog meer gezwommen. Ik heb nog nooit zoveel gezwommen als deze vakantie.
En natuurlijk zijn we naar Venetie geweest, hebben we in een gondel een tochtje door de stad gemaakt (vreselijk duur maar wel heel erg leuk) en de duiven gevoerd op het San Marco plein.

Weinig wol winkeltjes gezien, wel veel winkeltjes met borduur en schilder benodigheden. Ik heb maar 1 echt wolwikeltje gezien in Treviso. Maar de winkels sluiten in Italie tussen 1 en 3 uur en we liepen we net iets voor 1 uur langs. Ik heb er wel even binnen gekeken en zag veel mooie kleurtjes katoen maar vooral veel acryl, van die enorme grote bollen.

Een heerlijke vakantie was het, alleen jammer dat het zo ver rijden was ruim 1450 km en dat hebben we in 1x gereden. Naar huis was het niet erg want dan kom je thuis en kan je gelijk lekker je bedje in. Maar op de heenreis moesten we bij aankomst de tent nog opzetten. En dat zat een beetje tegen; we hebben zo een oppomptent (van karsten) een fantastische tent maar toen we wilde gaan pompen bleek dat de (oplaadbare) pomp het niet deed. Iets met de accu bleek achteraf. Moesten we dus de tent met het voetpompje oppompen. En dat was niet het enige dat tegenzat; ook de electrische pomp voor de luchtbedden had het begeven (zal je altijd zien - thuis had hij het nog gedaan). Nog even geprobeerd om de (5!!)luchtbedden met de mond op te blazen maar dat was niet zo een goed idee in die warmte - ik ging bijna voor de vlake. Mijn kinderen zijn toen op de camping gaan rondvragen voor een pomp en vonden snel deze bij een aardig nederlands gezin. Zo konden we toch lekker slapen die avond....ohhh wat waren wij moe. Gelukking hebben we van de week de pomp kunnen om ruilen bij Karsten voor een nieuwe (eentje zonder accu).

Manlief is vandaag weer naar zijn werk (hij moest om 6 uur op en dat na 4 weken vakantie) en mijn kinderen hebben deze week nog vrij. Nog 1 weekje dus en dan is het echt gedaan met de vakantie.

6 Comments:

At 13 augustus, 2007 10:49, Blogger marion said...

Wat heerlijk voor je zo'n vakantie. Daar knapt een mens toch van op. Zijn daar echt zoveel borduurwinkels? ik ben jaloers (op de goede manier hoor).
Groetjes marion.

 
At 14 augustus, 2007 16:49, Anonymous Hannah said...

Fijn dat je een goede vakantie hebt gehad, en dat jullie aardige mede campinggangers hadden die jullie een pomp konden lenen!

 
At 18 augustus, 2007 13:16, Blogger froukje said...

Leuk dat je weer terug bent! Zo'n vorig bericht in een beetje mineur maakt dat ik als blogvolger telkens denk: zou het wel goed gaan? Maar gelukkig, dus wel!

 
At 18 augustus, 2007 21:22, Blogger Monique said...

Bah, wat een lekkere vakantie. Daar zaten wij vorig jaar ook nog in de buurt!

Helemaal opgeladen voor een nieuw (brei/handwerk-) jaar!

 
At 18 augustus, 2007 22:08, Blogger froukje said...

Tijd voor een prijs.
Ik heb je op mijn blog genomineerd en nu moet jij maar zien hoe je er mee verder gaat....

 
At 21 augustus, 2007 18:43, Blogger Jenneke said...

Het klinkt als een heerlijke vakantie!

 

Een reactie posten

<< Home