Dagelijkse draadjes

Blogje over mijn dagelijkse bezigheden al dan niet wollig.

dinsdag, januari 27

na regen komt zonneschijn

Gelukkig zijn we weer allemaal aan de beterende hand. Dochterlief is echt heel ziek geweest, maar nu ook weer naar school. Ze ziet wel nog wat pipjes en bleek, maar dat komt vanzelf wel weer goed. Toen iedereen zo ziek was leek het wel een eewigheid te duren tot er iemand zich weer wat beter voelde en gelukkig ben ik niet ziek geworden.

Van het weekeinde hadden manlief en ik een uitje met collega's van zijn werk. Eerst bowlen en daarna lekker uit eten. Ik kon wel merken dat ik ook geen 18 meer ben (en natuurlijk al die zieke heeft me ookgeen goed gedaan). We lagen pas om half 4 in bed en om 7 uur moest ik er al weer uit om met de oudste mee te gaan naar een badminton competitie westrijd (ik moest het groepje deze keer rijden naar Amsterdam). Ohhhh wat was ik moe. Om 2 uur waren we weer thuis en ik ben zo op de bank in slaap gevallen. Vroeger had ik totaal geen moeite met laat naar bed en vroeg op, maar de laatste jaren kan ik er niet zo goed meer tegen.

Ik heb me voorgenomen om geen grote dingen meer te breien, ik ga niet meer aan een vest of trui beginnen. Ik zie allerlei leuke dingen, sla dan wol in maar ik maak het nooit af. Vroeger had ik daar ook al problemen mee. Ik had dan 2 mouwen, 1 achterpand en een half voorpand af en dan had ik er of geen zin meer in of het seizoen was vooebij. Meestal maakte mij moeder het dan af maar die heeft artrose en kan niet zo goed meer breien.

Ik ben eens door mijn voorraad wol gegaan om te kijken wat ik allemaal eigenlijk in huis had. Op zolder kwam ik ook een aantal ufo's tegen: 2 vesten, 1 soort van spencer, 1 poncho, 2 truien, 1 vest en 1 trui voor dochter. Aangezien ik niet echt meer van plan was om die dingen af te maken heb ik ze uitgehaald, de dingen voor mijn dochter waren toch al te klein.

Ik ga nu alleen nog maar kleine dingen (sokken, sjaals, mutsen) en leuke dingen (knuffels enzo) breien. En misschien iets van een zomertopje haken.

Van de week voor dochter een sok af van regia softy: 1 sok uit 1 bolletje. Omdat ik niet wist of ik het wel ging redden met 50 gram heb ik de sok vanaf de teen gebreid.

Ook 1 sok voor mijn moeder af. Deze sok is gewoon vanaf de boord, ik heb nl een bolletje van 150 gram.

Ook heb ik laatst een lekker sjaaltje voor mij zelf gebreid. Zo een klein dingetje voor net dat beetje extra warmte. Ik had al vaker van deze sjaaltje gemaakt naar een patroon van drops, maar dit is de eerste voor mij zelf. Ik heb hem gemaakt van fabel sokkenwol, uit nog geen 50 gram.

dinsdag, januari 20

Bleeeh

Ben die griep echt helemaal zat. Al een week lang zit ik tussen de snotneuzen, walmt het hele huis naar dampo en klinkt er van alle kanten gesnuf en gekuch en gehoest.

Het begon verleden week zaterdag met de oudste 'voel me niet zo lekker, hoest , hoest'. En zondag lag hij met 40 graden koorts op de bank. Dinsdag begon dochter ook te pruttelen en die nacht te spoken. En hup woensdag nog een kindje op de bank.
Vrijdag waren ze alle drie thuis want de middelste had ook koorts, lagen er drie kindjes met een dekentje en een kruik op de bank. Was er nog maar net een klein plekje voor mij om te zitten met een breiwerkje. En s'avonds zat ook manlief te rillen op de bank.

Gelukkig zijn beide jongens weer naar school (hoewel oudste gisteren iets eerder uit school naar huis kwam, omdat hij zóó moe was - niet zo gek natuurlijk na een week hoge koorts). Dochter en manlief zijn beide nog thuis. Aan de ene kant wel gezellig.....
En tot overmaat van ramp werden vanochtend mijn beide oppaskindjes gebracht met de mededeling 'ze zijn een beetje ziekjes, als het niet gaat blijf ik wel thuis van mijn werk'. Ik heb maar gezegt dat ze met een gerust kon gaan werken, ik zit nog helemaal in mijn rol van pleegzuster bloedwijn.

Maar ik hoop toch dat aan het einde van de week iedereen weer opgeknapt is. Zal je zien dan ben ik ziek!!!!

maandag, januari 19

daar ben ik weer (speciaal voor Puck)

Het is een hele tijd gelden dat ik voor het laatst een berichtje achter heb gelaten. Het is niet dat ik niks te vertellen had ik had het gewoon een beetje te druk.
Maar ik ga het weer oppakken.

Mijn laatste werkje een heerlijke warme muts: Chistabel cloche. Bijna twee jaar terug had ik dit patroon al eens gekocht, maar toen ik het patroon las leek het me zo moeilijk dat ik het van schik in de map patronen heb gestopt. Maar laatst kwam ik het weer tegen en ben er toch maar aan begonnen. Het was juist heel makkelijk om te doen en heel erg leuk. Ik ben helemaal geen mutsen mens maar misschien ga ik er nog wel eentje maken, een rode of zo.

Verder ben ik weer druk aan het sokkenbreien. Deze sokken heb ik voor mij zelf gemaakt.

Ben nu bezig met een paar sokken voor mijn dochter, heerlijk zacht regia soft. Alleen las ik op de wikkel dat er voor een paar sokken 3 bolletjes van 50 gram nodig zijn en ik heb er maar 2.
Geen probleem zou je denken dan koop je er toch nog gewoon eentje bij.... Maar ik heb met een internet groep een afspraak om geen uitgave te doen op hobbygebied in de maand januari. Dus ik zie wel hoe ver ik kom en anders misschien in februari een bolletje erbij.

Want afgezien van het besparen ben ik ook aan met het zelfde groepje aan het sparen. Voor ieder af werkje gaat er een bedragje in een spaarsok. In mijn sok zit al €7,50. Dus dat gaat de goede kant op.

In het kader van die zelfde besparing heb ik een half affe sok uitgehaald. Ik wist niet meer wat voor patroontje ik aan het breien was. En ben daar nu een paar sokken voor mijn moeder van aan het breien. Met sok 1 ben ik halverwegen de voet.

Ik heb niet helemaal niks uitgegeven want ik het een setje sokkenbreinaaldjes gekocht, een tijdje terug was er een bamboe naaldje gebroken. Ik was me zo aan het behelpen met 4 bamboe en een bijna 30 cm lange metalen. Heb nu een setje van prym, metalen 20 cm en ze breien lekker!!!

In december heb ik mij zelf iets leuk kadoo gedaan, ik had mijn abbo op de spin-off opgezegd een tijdje terug en heb nu een abbo op de simply knitting genomen. Een heel leuk blad vind ik.
Ook heb ik mij zelf verblijd met een abbo op de verena. Maar dan de nederlandse uitgave (maar kan hier zo snel geen link van vinden). Alleen zo stom ik had dus ergens in december het winternummer gekocht, maar nu kan ik die nergens mee vinden. Zal wel met het oud papier weggegooid zijn....zo zonde!!!

Oja Annita van 'zij maakt het' heeft weer een enorm schattig patroontje ontworpen.Een teckel deze keer - Victoria.