Dagelijkse draadjes

Blogje over mijn dagelijkse bezigheden al dan niet wollig.

donderdag, april 24

a sucker for frogging

Niet helemaal tevreden over de gehaakte tuniek. Het patroontje/het steekje zag er leuk uit en haakte lekker. Maar het geheel werd een beetje....tja zwaar is waarschijnlijk het juiste woord.
Toen ik ging kijken naar het garen dat ze opgeven bij het patroon zag ik dat dat acryl was. Nu lijkt me dat helemaal niks voor een zomers kledingstuk maar het is natuurlijk veel minder zwaar dan katoen.
De grote kone is dus weer de grote kone die hij was. Misschien is iets van viscose een alternatief.

Maar eerst moeten de sokken voor de verassingsok van de sokkenwok af. 30 mei moeten ze op de post. Lukt me makkelijk.... heb de eerste sok al een tijdje af en van de tweede hoef ik alleen nog maar de teen. Ben best wel tevreden over het resultaat (kan nog geen foto plaatsten want het is tenslotte en verassingsok) zijn lekker zomerse sokken geworden. Ook het kadootje dat ik erbij bedacht had is bijna klaar.

Verder heb ik voor 2 verjaardagen van klasgenootjes van oudste iets amigurumie achtigs gehaakt. Voor het ene meisje een popje om een knijper en voor de andere jarige job een potje, hier gaat het verjaardags kadootje (geld) in.

Zo leuk die amigurumi figuurtjes. Die boekjes zijn zo vreselijk leuk en ondanks dat het allemaal japans is zijn de schema´s goed te volgen.

Verder ben ik helemaal verdiept in de laatste Stephen King (Duma) een lekker dik boek van meer dan 620 bladzijdes. Jammer genoeg ben ik al ruim over de helft. Ik heb echt alles gelezen van deze schrijven en blijf hem fantastisch vinden.

zaterdag, april 5

genoeg


Een tijdje terug al weer via e-bay een grote kone katoen gekocht. Het was een kone van 1 kilo. Van deze kone heeft mijn moeder voor alle 3 mijn kinderen een sprei gehaakt. Ze kwam net iets te kort misschien 100 gram of zo, maar ze kwam te kort. Dus ik het toen nog zo een kone gekocht. Daar heb ik nu dus nog best wel veel van over. Hier ben ik die tuniek van aan het haken. De draad was iets te dun voor het patroon. Moest nl met haaknaald G en dat is nummer 4, de katoen was voor naald nummer 3. Maar met een dun draadje katoen erbij is het precies de juiste dikte.

vrijdag, april 4

tijd geleden

Beetje last gehad van een writers block denk ik. Het is er gewoon niet van gekomen om te bloggen. Zowieso weinig gecomputerd de laatste tijd.

Eind februari zijn we heerlijk wezen skieen in de italiaanse dolomieten. We hadden prachtig weer, zon, zon en nog eens zon. Je zag zelfs mensen zonder jas op de latten.
Al die zon deed de sneeuw natuurlijk niet echt goed en aan het einde van onze vakantie piepte om sommige plekken de grassprietjes door de sneeuw.
Maar gelukkig voor de vakantiegangers na ons viel er de dag voor dat wij naar huis gingen weer sneeuw.
Ik heb nog nooit zo veel geskied als in deze vakantie, de kindern worden groter en sneller. Echt ik kon ze niet meer bijhouden. Verleden jaar ging dochterlief nog niet zo snel, maar dit jaar kon ik ook haar niet meer bijhouden.

Erg aan het haken geweest. Van die ergonomische haaknaalden gekocht. Wel een beetje prijzig als je bedenkt dat je voor 0,50 cent bij de action naalden kan kopen, maar ze haken echt heel prettig.
Ben nu ook een beetje aan het stoeien met amigurumi figuurtjes.


Vestje voor dochterlief gehaakt naar een patroon van drops. Nu heeft mijn dochter met haar 9 jaar natuurlijk geen volwassen maat (het is een heel klein grietje, zelfs xs zou haar nog te groot zijn). Maar op de
hobbydoos had iemand iets heel grappigs gedaan. Gewoon de volwassen maat maar dan ipv de opgegeven haaknaald nummer 6 een kleine haaknaald gebruikt. Natuurlijk ook het garen aanpassen. Ik heb voor het vestje haaknaald nummer 3.5 gebruikt.


Voor mij zelf een tuniek aan het haken. Alleen die blauwe strepen laat ik weg, die vind ik echt niet bij passen. Aangezien ik nog tot een beginner hoor op haakgebied gaat het allemaal niet zo snel.

Ook weer een beetje aan het spinnen, mijn elektrische wiel spint als een trein.

Onze zaterdagen zitten een beetje vol met sport van mijn kinderen. De oudste badminton, de jongste op de circus school en sinds een paar maanden zit de middelste op honkbal. Erorm leuk natuurlijk maar de honkbal-wedstrijden worden niet alleen thuis gespeeld (op het sportveld hier 10 minuten vandaan) maar ook uit. Vorige week zijn we naar Purmerend geweest. Niet echt ver, maar je bent toch snel een halve dag zoet met 1 wedstrijd.
Over een paar maanden gaat de oudste competitie spelen met badminton, gelukkig zijn die wedstrijden op zondag.
Maar zolang zij er lol in hebben vind ik alles best. Ik neem wel een handwerkje mee voor langs de lijn.

Klepperdeklepper.... ik hoor de brievenbus en als ik ga kijken zie ik dat de nieuwe handwerken zonder grenzen op de mat ligt. Snel pc uit en lekker met een bakkie en de hzg in het zonnetje.