Dagelijkse draadjes

Blogje over mijn dagelijkse bezigheden al dan niet wollig.

maandag, januari 29

Planning

De zelfgemaakte rondbreinaaldjes doen het goed. Vooral het kortste rondbreinaaldje breid lekker. De sok schiet lekker op.
Ik ben op dit moment met een aantal dingen te gelijk bezig. Nu ben ik dit altijd wel, maar dit zijn allemaal dingetjes die ik eigenlijk nu af wil hebben en dan is het lastig.

Als ik met iets bezig voel ik me schuldig dat ik niks aan de andere werkjes doe.Ik hoor die werkjes gewoon roepen. En dan ben ik ook nog een goed boek aan het lezen. Help ik kom tijd te kort. Zo ben ik dus bezig met de sok op het zelfgemaakte rondbreinaaldje, hij is alleen maar recht dus een beetje saai om te breien. De blauwe sokken heb ik gisteren afgemaakt, een vestje voor dochterlief en een paar sokken voor mijzelf. En dan is er nog het vestje op de breimachine. En dan ligt er nog het plan voor de clapotis. Ben hier nog wel niet echt mee begonnen, maar hij spookt wel door mij hoofd. De wol staat al klaar.

De blauwen sokken waren gisteren eigenlijk al af, maar toen manlief ze enthousiast aantrok bleek de ene teen groter dan de ander teen. Had ik dus ergens een telfoutje gemaakt. Aangezien de kleinere teen beter past heb ik de grote uitgehaald.

De sokken voor mijzelf zijn de six sence sokken van de six sock knitalong. Die dus eigenlijk al lang af hadden kunnen zijn, ik ben bijna bij de teen dus het einde komt in zicht.


Het vestje voor dochterlief vorderd gestaagd en gaat niet zo snel al ik zou willen. In dit tempo heb ik hem ergens in april af. Voorpanden zijn bijna af nog ongeveer zo stuk met het patroontje. Maar dan nog het achterpand.


En dan is er het vestje op de breimachine waar ik zo enthousiast aan was begonnen. De mouwen gingen goed die had ik snel af. Maar de panden willen niet. Het voorpand werd heel raar lang en smal , helemaal niet zoals ik gepland had. Bij handbreiwerk heb ik helemaal geen moeite met meerdere en minderen (model maken als het ware), maar op de breimachine is het anders. Je kan onder het breien ook niet meten en passen. En ondertussen iets veranderen gaat al helemaal niet. Kortom het patroon dat ik had gekozen is waarschijnlijk gewoon te moeilijk voor mij om met de briemachine te maken. Het is een patroon van M=M wolpost met 2 sterren. Dat wil zeggen gevorderd, ik had het dus kunnen weten. Maar ik vergeleek machinebreien met handbreien.


Afgelopen vrijdag was er weer een bijeenkomst met de breimachine groep in Heillo. Als ik dan zie wat ander maken.....ik voel me dat zo een kruk. Maar ik moet reeel blijven, sommigen breien al jaren met de machine en ik doe het nog maar net.


Tijdens het showen van mij 2 mouwen kwamen er iemand met de oplossing van versimpelen. Gewoon een rechte mouwinzet (geen kop, wel een beetje inham, maar gewoon recht houden), geen taille maar gewoon recht en de schuine overslag moest ook anders. Ik heb hierover nagedacht en zie het weer helemaal zitten. Ik ga dat rare lange en smalle voorpand uithalen en overnieuw breien. Als het dan nog niet lukt pak ik de breinaalden en maak het vest met de hand. Ik had het ondertussen al af kunnen hebben, zoveel tijd heb ik er al in gestoken.

Ik denk dat ik me maar een weekje terug trek. En dan ga ik de hele dag ga zitten breien. Met af en toe een pauze voor het goede boek.

9 Comments:

At 29 januari, 2007 12:09, Blogger Tijm said...

Wat ben je met prachtige dingen bezig!!! Ik ken dat gevoel, dat je alles tegelijk wilt doen, ook omdat het allemaal zo leuk is.
Succes met keuzes maken.

 
At 29 januari, 2007 15:25, Anonymous Anoniem said...

Tja, daarom probeer ik ook niet om met te veel bezig te zijn. Drie dingen tegelijk is tot nu toe het meeste geweest. Maar ik moet me HEEL hard inhouden. Je laatste suggestie, jezelf een week terugtrekken en alleen maar breien, dat lijkt me hemels. Geweldig plan. Denk dat ik dat ook maar eens ga doen na de tentamens.

 
At 29 januari, 2007 19:48, Anonymous Anoniem said...

ja,ik heb hetzelfde gevoel,
ik vindt heel veel dingen leuk,
dus ik heb verschillende werkjes op de pennen,
en wat ik nog graag wil spookt door mij hoofd

en ik heb weer een stapel boeken van de bieb,help!!!!! tijd te kort

hahahaha wat ontspannend allemaal!!

 
At 31 januari, 2007 15:37, Anonymous Anoniem said...

Ik ken het gevoel... Sommige mensen kunnen met één project tegelijk bezig zijn en daar ben ik wel eens jaloers op. Als je vier sokken, een trui en een sjaal op de pennen hebt dan duurt het allemaal wat langer voordat je een FO hebt.

 
At 03 februari, 2007 21:19, Anonymous Anoniem said...

Ik zit altijd in tijdnood!!! Het is lastig om keuzes te maken, bijna alles is leuk. Toch maar eens gaan leren.
Je maakt prachtige dingen!!

 
At 05 februari, 2007 17:22, Anonymous Anoniem said...

Ik ben ook altijd met veel te veel tegelijk bezig. Soms is dat wel frustrerend maar de afwisseling vind ik wel fijn. Ik brei ook weleens op de breimachine, ik heb zelfs een paar cursussen gevolgd bij M+M, maar echt veel heb ik nog niet gemaakt. Mijn hart ligt blijkbaar nog steeds meer bij het breien met de hand.

Succes met je projecten, gewoon doorbreien, het zal écht wel een keer afkomen toch?

 
At 07 oktober, 2007 18:31, Blogger jenlon said...

Hoi Odette,
Misschien heb je het al ergens op je log vermeld maar hoe heb je je rondbreinaald gemaakt. Ben reuze nieuwsgierig.
Groetjes,
Ilona.

 
At 08 oktober, 2007 07:48, Blogger odette said...

@ Ilona als je je mail adres even achterlaat dan stuur ik je een mailtje met het hoe en wat ik heb gedaan.

 
At 26 februari, 2009 17:34, Anonymous Anoniem said...

Leuk hoor wat je alllemaal maakt! Net als een paar anderen ben ik ook nieuwsgierig naar hoe je die korte naaldjes hebt gemaakt. Ik heb nog wel een paar naalden die ik eraan wil opofferen. Ga je me het verklappen? :-)
Groetjes, Yvonne

 

Een reactie posten

<< Home