Dagelijkse draadjes

Blogje over mijn dagelijkse bezigheden al dan niet wollig.

donderdag, januari 24

dat viel mee

De kraak behandeling van afgelopen dinsdag viel enorm mee. Wel vond ik het erg moeilijk om me te ontspannen tijdens de behandeling (ik wist nu namelijk wat er komen ging). Weer ging ik met een heerlijk gevoel naar huis en had nu gelukkig maar weinig napijn. De volgende afspraken zijn al weer gemaakt.

Heerlijk zitten breien aan het vestje van dochterlief. Dit is inderdaad niet het vestje naar een patroon van garnstudio waar ik eerder mee bezig was. Terwijl ik daar lekker mee aan het breien was, kwam dochterlief opeens met een vestje aanzetten dat ik een 2 jaar terug eens voor haar heb gemaakt. Of ik nog wist dat dat haar lievelingvest was maar dat hij niet meer paste en of ik die niet weer kon maken???

Dus het breiwerk wat ik al had maar weer uitgehaald en opgezet voor het overslag vestje. Het gaat lekker snel op pen 4, het is een simpel patroonjes. Het achterpand is bijna klaar. Nog een paar toertjes en dan kan ik afkanten. Lijkt een beetje smalletjes maar dat komt omdat de zijkanten een beetje omkrullen naar binnen.

Dit is het patroon dat ik toendertijd heb gebruikt. Nu brei ik gewoon het oude vestje met een paar aanpassingen na.

Het rode vestje heb ik gemaakt van ongeveer 200 gram acryl (dochter kan niet tegen wol, alleen tegen katoen of acryl). Aangezien ze niet echt veel dikker is geworder maar vooral in de lengte is gegroeid hoeft het nieuwe vestje niet veel breder maar alleen langer. Dus ik zal niet veel meer garen nodig hebben. De bollen heb ik verleden jaar alweer gekocht bij de wibra voor 1 euro per stuk.

dinsdag, januari 22

au

Aangezien ik nog steeds af en toe last heb van mijn nek ben ik verleden week naar de chiropracter geweest. Geen idee wat ik ervan moest verwachten.
Toen ik na afloop naar huis ging had ik iets van ´dat was lekker´ . In de loop van de dag werd het wat minder. En s´avonds had ik een hele pijnlijke schouders en nek. Op dat moment had ik iets van ´ik zeg de volgende afspraak af, want dit kan nooit goed zijn´. Maar na ene paar dagen was het een stuk beter, en had ik alleen een beurse plek op mijn schouder blad (je zag er natuurlijk niks van, maar het voelde als een blauwe plek). Maar goed de vervolg afspraak heb ik laten staan en vanmiddag moet ik weer. Ben benieuwd......

Van de week dus niet zo veel gebreid, vooral de eerst dagen was het geen pretje om te breien. Maar ik heb toen heerlijk zitten lezen. Ik had nog een paar boeken uit de bieb en die heb ik allebij uitgelezen.

Wel ben ik van het weekeinde aan een nieuwe sok voor oudste zoon begonnen, uit het boekje sokken brei je zo: Jukebox. Hij had de kleurtjes blauw met rood uitgekozen, maar dat bleek niet zo een mooie combinatie achteraf. Door het blauw werd het rood een beetje cherise achtig en dat is natuurlijk niks voor een jongen. Het rood heb ik toen maar vervangen door zwart en dat is veel beter. alleen het zwart is geen heel 50grams bolletje meer het is maar iets van net 40 gram. Dus ik weet niet zeker of ik het nu wel red. Gisteren op de markt al gekeken, maar dat was niet het juiste zwart(weet het merk nl niet meer). Je zou toch denken zwart is zwart maar niks is minder waar. Maar ik wil van de week toch een keertje naar Finlandia, zal daar dan gelijk een bolletje zwart mee nemen.

Foto´s plaatsen lukt me op dit moment niet. Ik heb een nieuwe PC gekregen en daar zit iets heel handigs op om de foto´s op de pc te uploaden. Je stopt het fotostikje van de camera zo rechtstreeks in de pc. Maar toen manlief dat van de week voordeed zag het er heel anders uit dan wat ik nu krijg. Het zal wel aan mij liggen maar ik snap het dus even niet.

Edit: Het lag niet aan mij, het handige dingetje opende een verkeerd programma. Maar nu doet hij het goed.

vrijdag, januari 11

nieuw jaar

Hoewel het jaar alweer 11 dagen oud is, wil ik toch iedereen een goed 2008 wensen met veel brei en haak plezier.

Heerlijk 2 weekjes vakantie gehad, manlief was net als de kinderen 2 weken vrij en we hebben ons prima vermaakt. In de eerste week een neefje te logeren gehad en in de tweede week waren we 5 dagen naar bungalowpark de Katjeskelder in Oosterhout. altijd leuk een weekje ertussenuit.

In die 5 dagen heb ik 1 sok gebreid. Oudste zoon wilde wel weer een paar sokken, hij heeft zelf de wolgeverfd en het patroontje-steekje uitgekozen.

Mijn pinwheel heb ik uitgehaald. Hoewel ik het nog steeds in prachtig vest vind denk ik dat het niet echt voor mij geschikt is. Aangezien ik niet zo groot ben en het vest wel wat lang vond ik het niet leuk staan. Het was niet ik....
Ik had het nog niet af maar was wel al aardig ver. Nu zijn het weer allemaal mooie bolletjes. Ik ben al weer aan een ander vest begonnen. Een simpel overslag vestje uit het M+M wolpost creaties boek 2006-2007. Heb alleen nog maar de boordjes en een deel van de mouwen af.

Mijn grijze vestje is bijna af. Ik moet de zijkanten aan elkaar zetten en dan een boordje rondom opnemen. Ik ben dit een beetje aan het uitstellen omdat ik weet hoe belangrijk zo een boordje is voor de afwerking van het geheel.

De afgelopen weken weinig gecomputerd het is er gewoon niet van gekomen. Als ik de hele dag alleen thuis ben kruip ik vaker af en toe achter de pc, maar nu met man en kinderen thuis kwam het er niet van. Nu hebben we ook wel veel dingen gedaan tijdens deye vakantie. We zijn wezen skieen in een indoor skibaan in spaarnwoude, hebben gezwommen. In het winkelcentrum stond een kunstijsbaan (wel met echt ijs) en daar hebben we bijna dagenlijk even op geschaatst.

Wel veel gebreid, eerst nog een flink stuk aan het pinwheel (de mouwen om goed te kunnen passen), maar toen toch besloten om het uit te halen. Verder een vestje voor dochter patroon van drops. Gebruik alleen ander garen, maar vond het model wel leuk. Gewoon een lekker gewoon vest.


Sloffen gehaakt voor mijn moeder, er moet alleen nog latex onder gesmeerd.

Verder heb ik weer wat zitten spinnen, allerlei restjes verwerkt.

Bij de hzg hadden ze vlak voor de kerst een aktie. Je kon een mailtje sturen en kans maken op wolpakketten en boekjes. Nu ging ik natuurlijk voor de mooie wolpakketten, maar ik won het boekje tokens of love van Erica Uten. Echt een heel schattig boekje, met leuke patroontjes voor een quaker pinball of pinwheel. Gelijk op zoek gegaan naar 1mm naaldjes (het moet eigenlijk op 0,8 maar dat vond ik echt te dun; 1mm klinkt wat dikker) maar dat viel nog niet mee. Uiteindelijk bij venne colocot geslaagd. Het is wel wennen die smalle naaldjes en dunne draad..... wat een gepriegel. Heb ook nog maar een paar toertjes gebreid, maar met steeds één toertje komt het ook af.