Dagelijkse draadjes

Blogje over mijn dagelijkse bezigheden al dan niet wollig.

vrijdag, september 28

feestje

Jongens vonden de NIO helemaal niet moeilijk, ben reuze benieuwd hoe ze het gemaakt hebben. Pas in december geloof ik krijgen we de uitslag.

Geen wollige plannen voor vandaag. Grote tassen vol boodschappen gedaan vanochtend. Oudste heeft vanmiddag en vanavond zijn verjaardags partijtje. Hij was eind juni jarig dus het werd wel eens tijd. Om 4 uur komen er 7 kinderen en om 10 uur (!!!) vanavond gaan ze weer naar huis. Ik hoef ze gelukkig niet de hele tijd bezig te houden, ze gaan naar het zwembad. Zwemmen met muziek terwijl het buiten donker is; vond ik vroeger ook altijd erg leuk.

Ook de partijtjes van andere zoon en dochterlief hebben we van de week geregeld. Dochterlief gaat met een paar vriendinnetjes mozaieken en ik mag mee. Zoon gaat ook zwemmen met wat vriendjes maar dan pas aan het einde van de maand oktober (dat discozwemmen is nl alleen de laatste vrijdag van de maand).

Oudste zoon wilde wel heel graag chocoladefonduen ipv taart, dus ik heb spekjes, lange-vingers, pepernoten en marshmallows gehaald. Als ze dan nog trek hebben na al dat chocola ga ik patatjes bakken en dan hup de hele bups naar het zwembad. Manlief is meestal laat thuis op vrijdag, maar hij heeft mij moeten beloven dat hij vanavond op tijd thuis is. Ik heb anders geen idee hoe ik 8 kinderen in een Suzuki wagonR moet vervoeren :-{.

Strakjes nog even buiten bij de voordeur slingers ophangen en dan ga ik lekker zitten met een kopje koffie en de nieuwste spin-off die gistermiddag in de bus viel.

woensdag, september 26

de NIO

Aangezien mijn jongens beide in groep 8 zitten krijgen ze vandaag de NIO toets. Reuze spannend allemaal. Zonen waren helemaal niet nerveus moeders wel.
Deze test is een soort van inteligentietest en geeft een index van het IQ. Ook wordt er een soort van test afgenomen om de motivatie en interesse te meten. Aan het begin van volgend jaar moet er een schoolkeuze voor het voorgezet onderwijs worden gemaakt. Zonen hebben nog geen idee wat ze willen worden (ach ze zijn ook nog maar 11 en 12 jaar), alhoewel de middelste wel 'iets' technisch wil gaan doen .... nog lekker vaag maar het geeft in iedergeval een idee.

Gisteren een roosje gebreit van zelfgeverfde en gesponnen wol om als herkennigsteken van de doornroosjes op te spelden of om te hangen as zaterdag op de landelijk spindag.
Ik vind het een beetje op een roos van Jericho lijken

We hadden echt mazzel met weer afgelopen weekeinde: zaterdag een bbq bij de buren (enorm gezellig) en zondag de verjaardag van middelste zoon (ook heel gezellig). Heerlijk in de tuin kunnen zitten zondagmiddag en zelf het zonnescherm uitgezet en de parasol opgezet zo zonnig was het. Na dat mooie weer van het weekeinde had ik verwacht/gehoopt dat we een mooi herfst zouden krijgen, maar niks is minder waar. De afgelopen dagen ben ik zo vreselijke natgeregende...iedere keer als ik de deur uitga stortregend het. Ook nu valt het water met bakken uit de lucht, zelfs mijn regenjas begint te protesteren en te lekken op de naden.
Als je er niet uit hoeft is het wel gezellig die regen, maar niet op de fiets.

woensdag, september 19

niks zo veranderlijk als de mens


Ik ben de lontwol links op de foto aan het spinnen. Deze wol heb ik al een jaar terug eens geverfd maar verder dan 1 bolletje spinnen ben ik niet gekomen. Achteraf misschien maar goed ook, want de draad is voor wat ik er nu van wil maken een beetje te dun. Ik had de best wel dun gesponnen draad navajo getwijnt en het resultaat werd een draad voor ongeveer pen 3. Nu heb ik besloten dat ik eigenlijk die mohair er wel bij wil verwerken en een iets dikkere draad wil. Dus ik ga nu die drie draden ietsje dikker spinnen en dan samen met 1 draad mohair tot een 4 draads garen twijnen.
Die naar ik hoop uitkomt op een draad voor naald 5.

Gisteren een flinke pluk mohair verwerkt. Zo op de klos lijkt het nog niet veel, maar ik ben er toch een tijdje mee bezig geweest gistermiddag.

Vanochtend kwam er niet veel van spinnen want ik heb een jarige vandaag. Mijn middelste is vandaag 11 jaar geworden.
Normaal gaan mijn kinderen op de fiets naar shool en komen ze alleen naar huis. Vind het ook veel fijner om te fietsen dan met de auto te gaan. Ik sta er van te kijken hoeveel kinderen elke dag met de auto worden gebracht terwijl die dichterbij school wonen. Maar vanochtend heb ik ze gebracht met de auto, want ik zag me zelf niet met een mand vol chips, een trommel koekjes en een kind (oppaskindje) achterop de fiets naar school fietsen (zonder kind achterop was ik trouwesn wel gewoon gan fietsen). Daarna ben ik gelijk doorgereden naar het winkelcentrum voor taart, lekkers en het gekozen eten voor vanavond - zelfgemaakte pizza.
Maar nu moet ik ze strakjes natuurlijk ook weer ophalen. Nu hoeft dat niet echt, maar de jarige job vond het wel leuk als ik hem ook weer kwam ophalen.

Misschien als de kinderen vanmiddag lekker aan het spelen zijn dat ik nog eventjes mijn wiel pak. Hij staat in de woonkamer dus ik hoef er alleen maar achter/voor te gaan zitten. Ik heb weer helemaal de smaak van het spinnen te pakken. Moest me gisteren echt dwingen om te stoppen zo lekker ging ik.

dinsdag, september 18

spinnen

Al lange tijd heb ik niet meer gesponnen. Ik had steeds zo een last van mij heup en spinnen ging niet echt meer.

Diverse artsen afgelopen, maar die konden er niks mee. Het enige wat ze deden wat het zooltje dat ik al draag in mijn schoen verhogen. Hierdoor leken de problemen juist erger te worden. Nu had ik in de vakantie 3 weken op slippers gelopen (dus zonder zooltjes) en had opeens veel minder last. Nu ben ik thuis ook aan het minderen met de zooltjes en het lijkt veel beter te gaan. Ik heb nog wel iets van pijn maar het is veel minder dan een aantal maanden terug. Nu maar hopen dat ik het zelf zo 'makkelijk' op heb kunnen lossen. De tijd zal het leren.

Ik ben nu ook weer rustig begonnen met spinnen. Eigenlijk wil ik een vast dag inlassen om te spinnen. Zoiets als dinsdag-spindag. Dus strakjes maar eens achter het wiel. Ik sla altijd zo door en kon voorheen rustig de hele dag achter het wiel zitten. Ga het dus doseren: beginnen met een half uurtje achter elkaar.

Eind van de maand (29 september)is er ook weer de bijeenkomst van de landelijke spingroep. Dit is de derde keer dat ik er heen ga. Vorige keren vond ik het een leuke dag. Ongeveer 100 spinsters bij elkaar en allemaal met het zelfde bezig, zo een leuk gezicht. Ik hoop dat ik er dit jaar om denk om mijn fotocamera mee te nemen.

maandag, september 17

De nieuwe knitty is er

pfff

Dit is wat er over is van het vest voor dochterlief. Ik had alles al gebreid (2 mouwen, voorpanden en achterpand) maar het paste haar niet. Was zo raar groot geworden (ik kon het bijna aan). Dus ik heb alles uitgehaald en alleen de mouwen bewaard, die paste goed......

Zo dat schiet lekker op wat betreft de UFO's. Vond het wel een beetje sneu voor dochterlief dus ben gelijk aan een ander vestje voor haar begonnen . Patroon van garnstudio: Al één voorpand af in dit tempo is het vestje snel klaar: Alleen geen 3/4 mouwen gemaakt maar iets kortere.

Vond het zulk druilerig weer van de week dat ik de zomer seizoentafel maar heb opgeruimd en een herftstafel heb gemaakt.
De kastanjes moeten nog een beetje drogen en dan kunnen ze erbij. Vorig jaar ging ik nog met ze mee zoeken, nu hebben ze dat alleen gedaan....ze worden groot.

En nu iets leuks.... Ik ga de pinwheel breien. Als een soort van knitalong samen met een stel andere van de sokkenwok. Nu nog bedenken van welke wol ik het ga maken. Ik heb mooie witte liggen deze zou ik kunnen verven of ik koop nieuwe wol. Ben er nog niet helemaal uit. Mijn voorkeur gaat uit naar het zelfverven. Dat vind ik altijd zo leuk om te doen.

Van de week een punnikmachientje (zo eentje met zwengeltje waaraan je alleen maar hoeft te draaien) gekocht en oudste zoon is er gelijk mee aan de slag gegaan. Hij heeft gelijk 2 (halve) bolletjes opgepunnikt en deze ga ik voor em aan elkaar zetten zodat het een vloerkleedje wordt.
Wordt best wel leuk denk ik zo. De andere twee willen er ook wel eentje.