Dagelijkse draadjes

Blogje over mijn dagelijkse bezigheden al dan niet wollig.

woensdag, juni 27

Een tijdje terug heb ik baby sokjes gemaakt en iemand vroeg mij welk patroon dat was.
Het zijn gewoon de babysokjes van wolhalla (die blauw met witte) maar dan heb ik het boordje opengelaten en in de laatste toer van het boordje een toer gaatjes gemaakt.
Hier een gehaakt of gedraaid koortje doorheen. En voila een paar baby sokjes.

Wat een weer .... het lijkt wel herfst. Ik ben gisteren 2 keer tot op mijn hemd natgeregend, ik heb er nu helemaal pijn in mijn nek en rug van. Mijn waterdichte jas bleek niet zo waterdicht meer te zijn. Dus later op de dag maar mijn regenjas aangedaan, had ik dus eerder moeten doen. Vandaag ziet het er zonniger uit, maar volgens mij is het nog best wel frisjes. Nou ja als het maar niet zo regend, ik heb daar zo een hekel aan.

Ben druk met mijn magicsok bezig, jaywalkers ben ik aan het breien. Wat een makkelijk patroontje en het geeft zo een leuk golvend boordje. De wol is 100% merino, ben reuze benieuwd hoe dat zich zal houden, of het niet snel zal slijten of lubberen. Je hoort tenslotte altijd dat het het beste is als er iets van polyamide zit. Maar dit is zo een geliefd sokkenwolletje dat het zal wel meevallen.

Ben nog wat dingentjes tegengekomen in mijn bol, een fleurige beren kaart, nog een zakje eier wolverf. En ik heb het gene dat zo lekker ruikt gevonden, een geurzakje. Staat nu in de wc. Ook een soort van applicatie (althans ik denk dat dat het is). Ik geloof dat ik nu alles was buiten het kistje zit gevonden heb (met een beetje extra peuterhulp van kindervingertjes). Strakjes maar weer lekker verder breien. De wol breit mooi op in kleurige streepjes.
Oudste zoon had al iets van: he dat is een mooie kleur worden vast sokken voor mij...
Nu heeft hij bijna de zelfde maat als ik heb dus we zien wel hoe de maat uitvalt.
Voorlopig ben ik ze voor mijzelf aan het breien.

woensdag, juni 20

lang zal ik leven

Hieperdepiep Hoera, vandaag ben ik weer een jaartje ouder geworden. En ik ben enorm verwent. Manlief bedenkt altijd leuke kadootjes voor mij. Dit jaar heb ik een totaal overbodig maar o zo leuk en lekker kado gekregen. Een chocoladefontijn!!!!
Ik heb niet zo een grote gekregen als op het filmpje, de mijne is een stukje kleiner maar daardoor meer geschik voor huiselijk gebruik.

Verder heb ik een leuk haakboek, lekkere bodylotion, een stukje zeep, een leren schoudertas, een bloes en mooie kaarten gekregen. En die mooie tuinset van laatst was ook eigenlijk voor mij verjaardag. De kinderen hebben om half 7 vanochtend slingers opgehangen en croissantjes (uit de oven) gemaakt. Verder zijn we vanavond lekker met de kinderen en mijn moeder uit eten (pizzeria) geweest. Ik voelde me echt jarig.


Mijn jongens hebben zich enorm vermaakt op kamp verleden week. Ze hadden best wel veel regen maar dat mocht de pret niet drukken. Ze hadden enorm veel lol en hebben hun moeder geloof ik niet echt gemist. De leraar en begeleiders van mijn oudste vroegen mij of ik volgend jaar niet mee wilde op kamp, maar ik geloof dat mijn zoon dat niet zo zag zitten, hij was niet echt enthousiast toen ik het voorstelde. Dochterlief daaintegen zei dat ik misschien wel met haar mee kon gaan volgend jaar, de lieverd. We zullen wel zien.... 3 dagen met 25 kinderen lijkt me toch best wel een hele kluif.


Ik heb mij bol van de yahoo magicsockbolruil binnen. Het geheel ruikt heerlijk en rammelt. Het is wol van fleece artists, hier heb ik wel al veel over gehoord, maar nog nooit mee gebreid. Mooie kleur: blauwigpaarsgroenigbruin. Verder zie ik een aantal roze knoopjes, steken markers, suede veters en van die dopjes voor op breinaalden. Ik ben nog bezig met mijn bol samen te stellen en hoop die van de week op de post te doen.

Foto's heb ik gemaakt en zal ze later plaatsen. We hebben een nieuwe fotocamera en van de week dacht ik dat ik foto's had gemaakt maar het bleek dat ik gefilmd had.

Ben nu bezig met wat andere dingen, het afscheidskadootje voor de juffen van mijn dochter moet van de week af zijn. Maar dan ga ik aan de sokken beginnen, ben benieuwd wat ik allemaal tegen zal komen.

woensdag, juni 13

het is stil in huis

Mijn jongens zijn alletwee op kamp met school. Vanochtend heb ik ze uitgezwaaid. Drie dagen van huis, de ene is naar Limmen en de ander is naar Naarden. Slapen in een tentje, lekker snoepen en 2 nachten laat naar bed. Dolle boel natuurlijk, maar het zal wel moeder eigen zijn: ik zal blij zijn als het weer vrijdag middag is en ze weer thuis zijn.
Zullen ze het niet te koud hebben (onzin het is ruim 20 graden), zal het luchtbed niet lek zijn (net nieuw gekocht en ze hebben geoefend van de week), zullen ze hun moeder missen (ik hoop het stiekum wel een beetje).
Gelukkig zit mijn dochter nog in groep 5 en gaat ze volgend jaar pas op kamp.
Maar ik hoop voor hun dat deze 3 dagen (de eerste is al weer half voorbij) lekker lang zullen duren. En mijn oudste zoon zie ik vrijdag ochtend al want ik ga mee naar het muiderslot en rij s'middags een groepje met bagage naar huis. Het is dat ik me niet in tweeen kan verdelen anders had ik de middelste ook opgehaald.......

Vanochtend was het het spingroepje 'de gekleurde draad' weer bijelkaar. Dit keer bij mij thuis. Dus vanochtend lekker zitten spinnen, dat was een tijd geleden.
Mijn moeder had laatst van iemand een doosje gekregen met daarin het materiaal pakket behorende bij de tweede les van het komplete handwerken (die rode 3 delige map - sommige zullen die wel kennen). In die doos zat een borduur pakketje, een houte spintol, patchwork kartonnetjes, een setje borduur en naai naalden en een pakketje wol. Dit pakketje heb ik vanochtend opgesponnen. De doos stamt uit begin jaren tachtig en de wol rook nog steeds naar schaap en voelde nog helemaal vettig aan.
Een van onze leden heeft eigen schaapjes en van haar hebben we een beetje wol van het jacobschaap en gotland gekregen. Ik heb een zakje gotland genomen. Van de week eens kijken of ik de wol zal kaarden of zo spinnen. Voor vandaag heb ik wel weer genoeg gesponnen, ik heb nog steeds last van mij heup en ben bang dat het wel zo zal blijven en dat ik gedoseerd moet spinnen (niet te lang achter elkaar dus).

zaterdag, juni 9

Handwerken zonder grenzen is gered

Op het weblog van Tijm kan je er meer over lezen.

HzG gaat vanaf juli weer verschijnen en de abonnees gewoon krijgen waar ze recht op hebben, nl 6 of 12 nummers, al naar gelang hun abonnement. De datum waarop hun abonnement afloopt c.q. verlengd kan worden schuift gewoon op.

Het blad is gered!

Joepieeeeee......

hzg tussenstand

Kijk hier maar eens voor een tipje van de sluier betreffende handweken zonder grenzen: kantsteek en co, weblog van Tijm

Lijkt me welgoed nieuws, nu afwachten hoe het verder zalgaan.

zaterdag, juni 2

ik had nog niks te doen

Ben geloof bang dat ik me ga vervelen. Ik heb me opgegeven voor de magic sokbolruil via de yahoo groep sokkenbreien (zie aan de rechterkan de link). Net zo iets als de magische wolbolruil (ook een yahoo groep - zie ook rechts de link) maar dan met een bol sokkengaren. Ook hier is het de bedoeling om wat leuke kadootjes (zelfgemaakt en gekocht) in een bol garen (sokkengaren deze keer) in te pakken en dan op te sturen naar iemand aan wie ik dmv lootjes trekken ben gekoppeld. Ik ontvang dan weer van iemand anders een bol sokkenwol met allerlei leuke dingetjes.

Ook heb ik me opgegeven voor de verassingssok bij de sokkenwok. De bedoeling is dat ik een paar sokken maak voor iemand en iemand anders maakt een paar sokken voor mij. Ik heb hier nog wel even de tijd voor 1 september moeten de sokken af zijn, daarna gaan ze op de bus. Ik heb al een mooi wolletje in gedacht nu nog een leuk patroontje zoeken.
De magicsokbol moet eind van deze maand bij mijn verwenmaatje arriveren. Het kadootje voor bij de bol heb ik al klaar. Vind het zelf wel leuk geworden, manlief vind het er maar raar uitzien. Nu maar hopen dat mijn verwenmaatje niet op mijn man lijkt.

Ondertussen probeer ik voor mij zelf een vestje te haken in de kleur druiven paars. Het garen dat ik gebruik (catania) is dunner als het garen opgegeven bij het patroon (safran van drops). Dus het maken van een proefje was noodzakelijk. Het eerste proefje maat M met naald 3,5 vond ik een beetje smalletjes worden, tweede proefje maat L met naald 3,5 was goed van maat maar ik vond het allemaal een beetje te stijf en stevig gehaakt. Naald 4,5 met maat M werd weer te groot.
Dus toen maar een naald 4 besteld en maatje M lijkt te passen en het geheel voelt lekker losjes en soepel.