Dagelijkse draadjes

Blogje over mijn dagelijkse bezigheden al dan niet wollig.

dinsdag, oktober 31

fo en lappenmand

De shrug voor dochterlief is geen WIP meer maar een FO.Ze is er ook erg blij mee. Het was een heel makkelijk patroon, ook en mouwen waren eigenlijk heel simpel. Ik heb ze alleen niet rond gebreid volgens het patroon, maar 2 mouwen tegelijk op 2 naalden. Zo wist ik zeker dat ze even lang werden.
Het volgende vestje voor dochterlief ga ik proberen om op de breimachine te maken. Eerst eens kijken of de wol dun genoeg is, want ik brei op een fijbreier.
En ze wil helemaal geen muts, dus hoef ik er ook niet aan te beginnen.

Jammer genoeg is de mobius weer een mooie bol wol geworden, de mobius was helemaal niet leuk geworden. Hij was te smal voor om mijn schouders en te breed voor alleen om de nek. Ook vond ik het niet leuk dat je zo de averechtse kant aan een kant van de mobius ziet. Ik ga er zeker nog een keer eentje maken maar dan met een reversible patroontje. Van deze bol ga ik nu een recht sjaaltje maken, met een patroontje dat leuk is aan beide kanten. Van het weekeinde heb ik een donker groene jas gekocht en ik denk dat de sjaal er vast leuk bij zal staan.
Verder op de planning staat de clapotis van knitty. Volgens mij heeft iedereen hem al gemaakt. Ik weet nog niet met wat voor een wol ik hem zal maken. Zeker iets groens voor bij bovenstaande jas.

Vrijdag ga ik naar de kreadoe om als vrijwilliger te breien op de stand van Lambert Groot. Lijkt me wel leuk. Ik heb vroeger wel eens vaker op de Kreadoe mensen bij bepaalde stands zien zitten en vond dat altijd wel grappig. Vrijdag zit ik er zelf. Ik zat te twijfelen of ik met de auto of met de trein zal gaan. Ik ben nl niet zo een liefhebber van met de trein. Maar zo in de ochtendspits zal het best wel druk zijn bij Utrecht, dus ik ga met de trein.

Dochterlief is nu ziek thuis. Voor haar niet zo leuk, ze heeft buikpijn. Voor mij wel gezellig....Straks lekker samen met een kopje thee voor haar en een kopje koffie voor mij op de bank met een dikke plak ontbijtkoek.

dinsdag, oktober 24

hihi

Ik las altijd met veel plezier de blog You Knit What?? Maar deze stopte er een tijdje terug helaas mee.
Maar nu zag ik hier vandaag 2 andere, net zo leuk.
what not to knit en what not to crochet.

Als ik zie wat een monsterlijke dingen sommige mensen ontwerpen en dan te bedenken dat er mensen zijn die ze maken....brrrr.
Dat mohairpak schijn je nog te kunnen kopen op e-bay ook. Zal dat echt verkopen?? Vreselijk, wat moet je er mee????

maandag, oktober 23

leuk

Ik heb de naam van mijn verwensubject binnen van de magische bolwolruil maar eens goed nadenken wat ik zal sturen/maken. Ik ben wel heel erg benieuwd wat ik zal krijgen.

De shrug voor dochterlief begint ook vorm te krijgen. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe de mouwen bedoeld zijn, maar dat wijst zich al breiende vast vanzelf.
Ben nog aan het eerste 50 gram bolletje bezig, ik heb in totaal 300 gram dus ik denk dat ik wel genoeg heb.

Het is wol van de wibra, iets met acryl. Brei hier nooit zo graag mee, maar deze wol is heerlijk zacht. Dochterlief heeft hem zelf uitgekozen. Helemaal geen piepwol zoals de meeste acryl en het mooiste is dat het per 50 gram maar 1 euro kost. Misschien kan ik van de wol die ik over heb een leuke muts voor haar maken, eens kijken of ik het patroon kan verkleinen. Maar eerst de shrug afmaken.

vrijdag, oktober 20

weer mobiel

Ben vandaag weer een beetje mobieler, de rug en nek zijn niet meer zo stijf. Kan ook weer redelijk normaal over mijn schouder naar links kijken zonder dat iedereen vraagt "wat heb jij nou?". Gelijk maar weer een breiwerkje opgepakt, het boek gaat dan maar lekker mee naar bed. Ten eerste ben ik mijn mobius aan het afkanten. Ik wilde met een picootje afkanten (breiend - niet hakend) en wist toch niet meer hoe dat moest. Met hulp van een mede doornroosje weet ik het weer. Het staat hier heel duidelijk. Mobius dus bijna af, hij is vast lekker warm, van merino met mohair. Laat de koude winter maar komen.
Ook ben ik voor dochterlief aan een shrug begonnen, de kinder versie.

Nu moet ik me ervan weerhouden om niet de hele dag te gaan zitten breien, dan zit in een mum mijn nek weer vast. Maar tot nu toe gaat het goed en beide wippen schieten lekker op. Het spinnen laat ik maar eventjes voor wat het is.

donderdag, oktober 19

niks beter als een goed boek

Het weer lijkt vandaag een heel stuk beter, gisteren was het echt 3x niks. Zou koud had ik het de hele dag. Ik heb lekker de hele middag met een kruik op mijn op de bank gezeten. Lekker een goed boek (zie link onder de titel)gelezen. Ik heb last van een stijve nek/rug. Zo jammer en ligt mooie zelf geverfde lontwol en mohair te wachten om gesponnen te worden, maar van spinnen komt nu helemaal niks. Ook wacht er nog een aantal bollen leuke verlopende wol om voor dochterlief een vestje te maken. Het lievelings vestje van vorig jaar wordt nu toch echt een beetje te klein. Maar dan moet wel eerst mijn nek/rug over zijn. Misschien dat een massage zal helpen.

woensdag, oktober 18

alle begin is moelijk

zullen we maar zeggen. Mijn eerste berichtje in mijn allereerste blog. Vind het voor vandaag al weer genoeg geweest, morgen verder.